Nis

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Sınav Giriş Yeri Bilgilerinizi Görmek için Tıklayınız

İOKBS sınav giriş belgesi üzerinden adayın söz konusu sınava katılacağı salon, sıra numarası gibi detaylı bilgiler yer alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı), 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine uygulanıyor.

Bakanlık bu yıl İOKBS Bursluluk Sınavı'nın Nisan ayında yapılmasına karar verdi. Sınav başvuruları da belirlenen takvim doğrultusunda 13 Şubat-1 Mart tarihleri arasında tamamlandı.

Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KAYIT KABUL KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Nis

Başı rahmet,ortası mağfiret,sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerf”i tamamlamak üzereyiz.Mukabelemizi tamamlayarak,Kadir Gecesi ile ilgili sohbetin ardından duamızı yaptık.Rabb”im kabul eylesin. “Allah”ım Sen affedicisin,affetmeyi seversin.Bizi de affet.” AMİN.

Nis

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur.

Yapay zekanın, nesnelerin internetinin, büyük verinin konuşulduğu, dijital dönüşüm süreçlerinin gün geçtikçe hız kazandığı bir dünyada teknolojinin olmadığı bir hayat düşünülemeyeceği gerçeğini hepimizin kabul etmesi gerekir.

Kişisel Verileri Koruma Günü için; kişisel verilerin korunması konusundaki farkındalığı artırmak ve bu bilincin öğrenciler arasında yaygınlaşmasını sağlamak için öğrencilerimiz pano hazırladılar. Tüm öğrencilerimize Bilişim ve Rehber öğretmenlerimiz konu ile ilgili  sunum yaptılar.

Nis

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- Biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik.

2- Sen Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin?

3- Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.

4- O gecede melekler ve Ruh, Rablerinin izniyle her türlü iş için yeryüzüne iner de iner.

5- Bütünüyle esenliktir o gece, tâ şafak atıncaya kadar.

KADİR GECESİ HAYIRLARA VESİLE OLSUN. ALLAH DUALARIMIZI VE İBADETLERİMİZİ KABUL EYLESİN.

Nis

Oku-yorum Projesi kapsamında 7. sınıflarımız ile birlikte kitap okuma saatimiz bu ay kütüphanemizde gerçekleştirdik.  Ben okuyorum İstanbul Okuyor projesi kapsamında gelen kitapları inceleyen öğrencilerimiz kendi kitaplarıı okuyup arkadaşları ile değerlendirme yaptılar .

Nis

İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde yürütülen "Ben Okuyorum İstanbul Okuyor" projesi kapsamında İstanbul Valiliğimizce dağıtımı gerçekleştirilen kitaplar okulumuzda öğrencilerimizle buluştu.

Okullarımıza teslim edilen kitaplar okul kütüphanemizin raflarında yerini aldı.

Proje kapsamında farklı kitap çeşitleri ile buluşan öğrencilerimiz kitap okuma saatlerinde yeni kitaplarını okuyor. Tüm öğrencilerimize iyi okumalar dileriz.

Nis

ÇEDES Projesi kapsamında mart ayı etkinliği olarak öğrencilerimizin vatanseverlik konusu ile ilgili Konferans Salonumuzda  düzenledikleri Programa katıldık.

Mrt

Bugün  9. ve 10 sınıf öğrencilerimiz ile Bilim Üsküdar merkezinde Bilim Rotaları ‘KAAN’ söyleşisine davetliydik. 21 Şubat 2024 ilk test uçuşunu gerçekleştiren Türkiye'nin yerli ve milli muharip uçağı KAAN'ın test uçuş pilotlarından Ahmet Yümnü Barbaros Demirbaş ile KAAN Ürün Başmühendisi Emre Yaban 'ın keyifli sohbetine dahil olduk .

Mrt

Bu gün  Valiliğimizin destekleriyle öğrencilerimizi Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil 'in Gençlerle Başbaşa Kitabı ile buluşturduk.Ali Fuad Başgil´in bu eseri, yayınlandığı günden bu yana defalarca basılmış ve her nesle ayrı ayrı seslenmiştir. Büyük-küçük her insana verdiği ve vermeye devam edeceği şeyler şimdi olduğu gibi, nesiller boyu da devam edecektir.   Yine yazarının deyişiyle: "Geleceğin ümidi olan gençleri, bunalımdan, iradesiz ve cesaretsiz yaşamaktan kurtaracak olan bu kitap; başarılı olmanın sırlarını göstermektedir.   Tüm öğrencilerimiz için İstifadeli olması dileğiyle.

Mrt

Sürdürülebilir tarım ve sıfır atık temalı Gelecek için Söz Bizde (GİS-B ) Projesi kapsamında öğrencilerimiz TÜBİTAK Marmara Teknokent İnovasyon Merkezini ziyaret ederek atölye çalışmalarına katıldılar.

Mrt

12 Mart 1921 İstikbal Marşun'nın Kabulü!

Dününü bilmeyen, bugününü anlayamaz. Bugününü anlamayan, yarını tasavvur edemez.

İstiklal Marşı bir milletin varlık manifestosu... "Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal"

Kutlu olsun!..

Ebeveyn Sınır Koyma Broşürümüz Yayınlandı