Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ünalan Mah. Derem Sokak No5 ÜSKÜDAR / İSTANBUL
Vizyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak.
Misyon
Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda; Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :TEKLİ
İNGİLİZCE HAZIRLIK VE ARAPÇA
Pansiyon Bilgileri
öğrencilerimiz gerekli şartları taşımaları ve kontenjana girmeleri halinde DPY kapsamında Pansiyonumuzdan yararlanabilmektedir.
Ana sayfadaki ulaşım başlığından detaylı bilgi alınabilir.
Öğrenci servislerimiz mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Okulumuz D100 ve 1. Çevreyolunun kesişim noktasında, Uzunçayır metrobüs durağının hemen karşısındadır.
Üsküdar merkeze uzaklık yaklaşık 10 km dir.
Kontenjan Bilgileri
Hazırlık sınıfımıza 90 öğrenci alınmaktadır. Detaylı ve güncel kontenjan bilgisi için https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2015 TEOG TABAN PUANI 411,869 TAVAN PUANI 478,216 2016 TEOG TABAN PUANI 441.540 TAVAN PUANI 484. SON YIL YÜZDELİK DİLİMİ EN YÜKSEK %2,01 EN DÜŞÜK %10,59